Checklist Perkahwinan

Perancangan yang rapi perlu dilakukan oleh bakal pengantin sebelum berlangsungnya majlis pernikahan dan persandingan. Kedua-dua belah pihak pengantin lelaki dan pengantin perempuan perlulah bersedia sejak dari awal setelah tali pertunangan diikat.

Checklist perkahwinan perlu disediakan terlebih dahulu untuk memastikan tiada yang tertinggal dan perlu disusun mengikut kepentingan. Dah ada checklist perkahwinan ni lagi mudahlah nak merancang dan yang paling utama duit perbelanjaan yang cukup untuk berkahwin. Persediaan perkahwinan yang rapi dan teratur memastikan aturcara majlis perkahwinan berjalan dengan lancar.

Antara Checklist Perkahwinan yang perlu disedikan ialah:

1.   Dokumen Pernikahan

2.  Barang hantaran

3.  Katering/masak sendiri, khemah, p.a system, kompang, pelamin dan lain2.

4.   Kad Jemputan Kahwin, senarai jemputan

5.   Goodies Kahwin

6.   Jurugambar, Video

……..ini adalah contoh sahaja..anda perlulah menyesuaikan dengan kehendak dan budget belanja kahwin anda.

Bagi pengantin lelaki bolehlah menyediakan diri anda dengan pergi berurut dengan tukang urut. Buang angin  yang ada supaya dapat menjalankan tuntutan dengan cemerlang…nak lagi mudah >>> Istimewa Untuk Pengantin Lelaki

Bagi pengantin perempuan kebiasaannya akan pergi mendapatkan rawatan di spa kecantikan untuk mandi sauna dan sebagainya :)

Pastikan persediaan pengantin anda berjalan lancar…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>