Cara guna pam zakar Water buddy | Manual Pam Waterbuddy

Posted in Pam zakar | Tagged , , , | Leave a comment

Perbidanan & Sakit Puan

Haid

Soalan 1

Saya mempunyai masalah haid yang mana haid saya datang setiap dua minggu sekali. Adakah ini gejala penyakit atau normal? Sudah 2 bulan saya mengalami masalah ini. Saya diberitahu bahawa ia adalah akibat daripada ketidakseimbangan hormon. Adakah ianya memudaratkan?

Jawapan

Jika pada kebiasaannya haid saudari datang setiap bulan, tiba-tiba haid saudari datang dua minggu sekali, ini adalah tidak normal. Banyak faktor boleh menyebabkannya, seperti:-

 • Stres atau faktor psikologi yang lain,
 •  Masalah perubatan seperti penyakit tiroid,
 • Ketidakseimbangan hormon.

Saya syorkan untuk  saudari berjumpa doktor sakit puan untuk menjalani pemeriksaan lanjutan bagi memastikan saudari tidak mempunyai penyakit seperti yang dinyatakan. Rawatan hormon seperti menggunakan pil perancang boleh digunakan untuk membetulkan semula pusingan haid tetapi dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.

Kehamilan

Soalan 2

Saya sudah berumah tangga selama 1 tahun dan selama setahun ini sudah berbagai kaedah yang dicuba untuk mendapatkan anak dengan segera memandangkan kami telah menjangkau usia 40an kerana lewat berumah tangga. Saya memohon kepada pihak tuan untuk memberi nasihat dan pandangan untuk membolehkan kami mendapat zuriat.

Jawapan 2

Banyak proses yang mesti dilalui sebelum doktor dapat memastikan rawatan yang terbaik. Pada mulanya, tuan dan isteri akan diperiksa untuk memastikan kesihatan anda berdua adalah baik. Kemudian, proses bermula dari diri tuan sendiri dan kemudiannya kepada isteri tuan.

Untuk tuan, doktor akan pastikan kesuburan dari segi pemeriksaan fizikal alat kelamin serta pemeriksaan air mani.

Untuk isteri, doktor akan pastikan kesuburan dari segi pengeluaran benih serta tiada halangan atau penyakit dalam saluran reproduksi dari faraj, rahim, tiub dan ovari. Tahap kesuburan dapat dipastikan dengan jenis pemeriksaan hormon iaitu progesteron dan FSH/LH. Jika haid tetap, pemeriksaan darah untuk mengetahui paras serum progesteron perlu dibuat pada hari ke 21 dari hari pertama haid. Ini adalah untuk melihat sama ada ovulasi berlaku atau tidak. Paras hormon FSH/LH adalah untuk menentukan tiada PCOS (Polycytic Ovarian Syndrome) dan hanya dibuat sekiranya pesakit ada masalah berat badan berlebihan, rambut tumbuh di muka atau badan secara berlebihan dan mengalami kitaran haid yang tidak menentu. Darah untuk pemeriksaan ini diambil pada bila-bila masa dan tidak ada hari spesifik.

Jika isteri tuan tidak subur, maka dia akan disyorkan untuk mengambil ubat kesuburan, mulanya secara pil tetapi jika tidak berjaya, beralih kepada cara suntikan. Ubat ini hanya akan berjaya jika membuat kiraan yang tepat serta kesabaran tinggi. Jika  masalah lain dihidapi, mungkin  disyorkan cara IVF (In Vitro Fertilization) atau ICSI (Intracytoplasmic Sperm Injection).

Tetapi, proses untuk mendapat zuriat secara “moden” ini mengambil masa yang lama. Oleh itu, tuan dinasihatkan supaya banyak bersabar dan lalui proses tersebut secara satu persatu dan ‘step by step’

Soalan 3

Saya telah mengalami keguguran pada 10 Jun yang lepas. Kandungan saya pada masa itu ialah 6/52. Berapa lama masa yang perlu saya ambil untuk mengandung semula? Jika saya mengandung apakah komplikasinya? Terima kasih.

Jawapan 3

Puan, kebanyakan keguguran yang berlaku tidak akan berulang melainkan jika puan mengalami kelainan rahim ataupun menghidap penyakit kronik seperti penyakit kencing manis yang serius, penyakit buah pinggang dan lain-lain. Puan boleh mencuba untuk hamil kembali apabila puan sudah bersedia dari segi mental dan fizikal. Dari segi perubatan moden, puan sudah mula boleh hamil selepas 3 bulan  keguguran. Terima kasih.

Soalan 4

Saya mengalami keguguran dua tahun lepas, tetapi saya masih belum hamil sehingga kini.  Apakah keguguran boleh menyebabkan kesukaran untuk hamil?

Jawapan 4

Keguguran pada kebiasaannya bukan penyebab kemandulan, melainkan pesakit tersebut mengalami penyakit radang pelvis (Pelvic Inflammatory Disease) atau jangkitan lain akibat komplikasi daripada keguguran tersebut. Ini akan menyebabkan kerosakan atau menghalang tiub fallopian dan akan memberi kesan kesukaran untuk hamil secara normal. Tiub falloppio ini boleh diperiksa dengan kaedah “Hysterosalphingogram“, iaitu dengan memasukkan cecair ke dalam tiub tersebut dan diperiksa dengan sinar x atau dengan pembedahan kecil di perut. Amat jarang sekali jika semasa kaedah mencuci rahim (Evacuation of Retained Products of Conception -  ERPOC) dijalankan dengan terlalu agresif boleh menyebabkan berlakunya “adhesion” (melekat atau parut) yang akan menyebabkan pesakit sukar untuk hamil. Pada kebiasaannya pesakit tiada haid atau mengeluarkan darah haid yang sedikit selepas prosedur tersebut.

Umur anda masih muda lagi, baru 28 tahun. Jika anda masih lagi sukar untuk hamil selepas 2 tahun keguguran, sila dapatkan rawatan dan pemeriksaan daripada pakar perbidanan. 30% kemungkinan tiub falloppio anda tersumbat atau rosak. Biarpun begitu, anda dan pasangan anda masih lagi mempunyai peluang untuk hamil yang baik kerana wujudnya pakar perbidanan di hospital kerajaan dan swasta yang boleh memberikan rawatan kehamilan termasuk kaedah tabung uji.  Berdasarkan kepada pemeriksaan pakar tersebut, langkah seterusnya akan dibincangkan dengan anda suami isteri.

Soalan 5

Saya ingin mengetahui apakah tanda – tanda kehamilan luar rahim. Adakah ujian air kencing dapat mengesan kehamilan luar rahim dan apakah risikonya?

Jawapan 5

Tanda-tanda kehamilan luar rahim adalah seperti berikut:

 • Tidak datang haid
 • Tanda-tanda mengandung
 • Sakit di bahagian bawah perut ( abdomen ), sakit mungkin terus-menerus atau sekali-sekala
 • Pendarahan dari faraj

Tanda-tanda lebih serius termasuk:

 • Sakit di bahu (shoulder tip pain)
 • Pening-pening serta pitam

Ujian air kencing dapat memastikan adakah anda hamil tetapi TIDAK dapat memastikan lokasi kandungan tersebut. Risikonya – jika tidak dirawat iaitu dengan melakukan pembedahan – akan terjadi pendarahan berterusan yang boleh menyebabkan maut. Selain dari itu, risiko lain adalah ketidaksuburan serta kemungkinan mendapat kandungan luar rahim yang berulang (dengan risiko 20 % ).

Soalan 6

Saya baru menjalani pembedahan laparoscopy membuang endometriosis 2 minggu yang lalu. Dan selepas ini doktor mencadangkan saya untuk menjalani rawatan terapi hormon (treatment hormon theraphy) tetapi saya keberatan untuk membuat rawatan ini disebabkan kesan sampingan rawatan tersebut. Juga saya bercadang untuk hamil secepat yang mungkin, oleh itu saya khuatir ini akan memberi kesan pada kesuburan saya nanti.

Bolehkah saya terus cuba untuk hamil tanpa membuat rawatan terapi hormon kerana dari apa yang saya faham hamil juga boleh merawat endo kerana sepanjang proses kehamilan, tiada kitaran menstruasi (cycle menstual) berlaku pada seseorang wanita.

Jawapan 6

Terdapat beberapa jenis rawatan hormon untuk endometriosis. Ini termasuk hormon seperti : kumpulan progestegens, danazol, gestrinone, GnRH agonist seperti goserelin, leoprolide, triptorelin serta pil perancang keluarga. Oleh sebab  endometriosis merupakan penyakit yang kronik, berterusan dan mungkin berulang : maka tujuan untuk rawatan menggunakan kaedah hormon adalah untuk “mematikan” atau menghapuskan fokus-fokus penyakit ini terutama yang tidak terlihat pada mata kasar dengan  menimbulkan keadaan sama seperti  kehamilan atau  menopaus (pseudo-pregnancy/pseudomenopause state). Rawatan cara ini selalunya adalah dari 4 hingga 6 bulan sahaja.

Pemberian hormon selepas pembedahan bergantung kepada beberapa faktor seperti “stage” atau keterukan penyakit puan. Selalunya pemberian hormon akan diberi jika “stage” 3 atau 4. Tetapi kadangkala, “stage” 1 atau 2 juga tidak terkecuali, lebih-lebih lagi jika terdapat gejala-gejala penyakit yang berterusan. Rawatan ini juga berkemungkinan dapat memulihkan ketidaksuburan. Saya syorkan supaya  puan berbincang dengan lebih lanjut mengenai perkara ini dengan pakar yang membuat rawatan pada puan. Mungkin terdapat sebab mengapa puan perlu untuk mengambil hormon tersebut.

Ya, memang hamil dapat merawat endometriosis. Perlu diingat perkara sebaliknya iaitu, endometriosis juga dapat menyebabkan ketidaksuburan. Oleh itu, jika dibiarkan tanpa rawatan maka mungkin memakan masa untuk mendapat kandungan kerana endometriosis belum dihapuskan sepenuhnya. Puan perlu menimbangkan keputusan puan melalui beberapa aspek.

Fibroid

Soalan 7

Apakah itu fibroid dan punca serta kaedah rawatannya? Apakah ia merbahaya kepada bayi dalam kandungan?

Jawapan 7

Uterine fibroid merupakan ketumbuhan bukan kanser pada rahim. Dianggarkan 20 – 50% daripada wanita akan mendapat fibroid dalam hayat mereka. Ia paling kerap terjadi di kalangan wanita berumur 30’an dan 40’an. Punca sebenar terjadinya fibroid tidak diketahui. Kebanyakan fibroid yang kecil tidak memberi masalah kepada wanita. Fibroid yang lebih besar boleh menyebabkan masalah datang haid yang banyak atau gejala-gejala yang lain.

Fibroid semasa mengandung biasanya tidak menimbulkan masalah serta jarang membahayakan janin atau ibu. Masalah yang mungkin timbul adalah posisi janin yang tidak betul ketika usia janin 8 bulan ke atas. Sekiranya semasa mengandung fibroid mengalami pembesaran secara tiba-tiba dan menyebabkan bekalan darah terganggu boleh menyebabkan kesakitan untuk beberapa hari. Keadaan ini juga dikenali sebagai red degeneration. Walau bagaimanapun keadaan ini tidak membahayakan ibu.

Kadang-kadang fibroid boleh menyebabkan perdarahan yang lebih dari biasa selepas melahirkan bayi.

Posted in Pakar Sakit Puan | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment

Musykil masalah keputihan melampau

Saya berusia 25 tahun dan mengalami kemusykilan berkaitan masalah keputihan yang dikira normal bagi wanita. Mengikut pembacaan saya, masalah keputihan sesuatu yang normal tetapi masalah keputihan saya ini agak membimbangkan dan ia menimbulkan rasa tidak selesa.

Sebelum ni, saya tidak pernah mengalami gejala PMS yang melampau, namun kebelakangan ini keputihan menjadi-jadi sehingga faraj mengeluarkan cairan putih yang kental seperti susu basi. Pernah sekali keluar cairan hijau kuning seakan-akan keju tetapi kejadian itu hanya sekali.
Saya ada membaca mengenai keputihan yang sepatutnya cairan jernih kemudian bertukar susu basi menunjukkan terdapat jangkitan pada faraj tetapi saya tidak mengalami simptom lain contohnya faraj berbau atau kegatalan yang keterlaluan. 

Cuma kadang-kadang apabila hendak datang haid, faraj mengalami kegatalan tetapi saya menyapu ubat mengelakkan kulat candida yang diperoleh dari farmasi.

Adakah masalah keputihan masih dianggap normal jika cairan putih kental keluar menyerupai susu basi? Apakah cara untuk mengurangkan masalah keputihan ini? Adakah penggunaan cecair pembersih feminin yang ada di pasaran itu berkesan?
Untuk pengetahuan doktor, saya mengambil jamu sebagai suplemen. Adakah ia juga punca masalah keputihan ini? 
Ira,  Petaling Jaya.

Adakah anda pernah melakukan hubungan seksual penetratif? 
Masalah keputihan bukanlah normal terutama apabila ia banyak, berkeping-keping dan menimbulkan perasaan kurang selesa apatah lagi jika ia berbau dan menimbulkan kegatalan. 
Lazimnya ini disebabkan oleh jangkitan kulat candida dalam faraj. Ia boleh menular ke permukaan kulit luar pada kemaluan sehingga menyebabkan perubahan warna kulitnya kepada kemerahan atau lebih pucat. 
Kadangkala terdapat lebih daripada satu jenis jangkitan selain kulat candida, lazimnya ia jangkitan bakteria sehingga menimbulkan perubahan lain misalnya warna kehijauan.
Jika anda belum pernah melakukan hubungan seksual penetratif, doktor masih boleh mengambil sampel keputihan terbabit menggunakan putik kapas yang dimasukkan ke dalam dan berhampiran pintu faraj saja. Ini dapat membantu mengenal pasti jenis jangkitan.
Sementara anda mengalami jangkitan ini, amalkan memakai seluar dalam yang diperbuat daripada kapas (bukan nilon) dan tidak ketat, kerap berganti seluar dalam bagi mengurangkan risiko kuman melekat langsung menjangkiti bibir kemaluan dan kulit sekitarnya serta mencuci kemaluan menggunakan air bercampur sedikit garam masakan.

Posted in Pakar Sakit Puan | Tagged , , , | Leave a comment

Siapa Juri Profesional Maharaja Lawak Mega 2013?

Senarai 13 kumpulan Maharaja Lawak Mega 2013 telah pun diumumkan baru-baru ini termasuk tiga kumpulan dari kerusi panas MLM 2013 Jumaat minggu lalu. 16 kumpulan yang dimaksudkan iaitu Sepahtu, Shiro, Jambu, Wala, Nabil, Tulang, Zero, Osama, Boboi, SYJ, Mamu, Bocey, Gerak, SayWho, Comey dan Kucai.

Buat pertama kalinya edisi Maharaja Lawak menerima penyertaan paling ramai dan semestinya ianya bakal dinanti-nantikan peminat setia program komedi di saluran Melayu Astro ini. Lebih menarik edisi MLM 2013 adalah gabungan pelawak-pelawak baru dan lama membentuk kumpulan masing-masing untuk merebut gelaran juara MLM 2013 sekaligus membawa pulang wang tunai RM500,000.

Dalam sibuk menunggu kemunculan 16 kumpulan ini berentap di gelanggang MLM, teka-teki siapakah yang bakal mengisi empat kekosongon juri profesional juga pengkritik tetap MLM 2013 masih lagi menjadi tanda tanya. Keempat-empat individu ini masih lagi dirahsiakan sehingga tirai MLM 2013 dibuka esok.

Jika MLM 2012 menyaksikan nama-nama hebat dari tiga negara iaitu Malaysia, Singapura dan Indonesia menjadi tarikan para penonton, bagaimana pula dengan edisi 2013? Sedia maklum, Awie, Najib Ali, Lisa Surihani dan Wulan Guritno berjaya membuka mata para penonton kerana mereka bukan berlatarbelakangkan pelawak atau pun pelakon komedi untuk menilai persembahan para peserta.

Mereka berempat berjaya menilai persembahan para peserta berdasarkan kriteria yang telah ditetapkan menerusi elemen jenaka dalam sesebuah persembahan, kreativiti dan bakat serta kemahiran lakonan daripada perspektif pandangan mata sendiri.

Masih menggunakan format yang sama seperti MLM edisi 2012 iaitu 70 peratus menerusi undian para peminat dan 30 peratus permarkahan daripada pihak juri profesional, MLM 2013 kali ini turut akan membuat kejutan dengan pengumuman empat barisan juri dan pengkritik yang akan bersama para penonton sehingga ke gelanggang final MLM 2013 kelak.

Persoalan yang sedang bermain kini ialah adakah MLM masih menggunakan khimdat empat juri profesional atau tidak? Juga adakah mereka datangnya dari golongan pelawak atau  tidak sama seperti sebelum dan mungkinkah  MLM 2013 masih mengekalkan tradisi untuk menjemput tiga negara serumpun untuk mengadili 16 kumpulan yang bakal bertanding pada 15 November ini?

Semuanya bakal terjawab di minggu pertama Maharajala Lawak Mega 2013 yang bakal bersiaran secara langsung dari Dewan MBSA, 15 November ini bermula jam 10 malam di saluran Astro Warna (132) dan Mustika HD (135).

Maharaja Lawak Mega 2013 dihoskan oleh pelakon dan pengacara hebat iaitu Dato’ Ac Mizal.

Posted in Uncategorized | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Dapatkan Tiket Percuma Maharaja Lawak Mega 2013 Esok!

Jumaat minggu lalu menyaksikan tiga kumpulan iaitu Gerak, Mamu dan Zero bejaya terpilih untuk mengisi tiga kekosongan kerusi panas sekaligus berentap dengan 13 kumpulan yang lain di gelanggang Maharaja Lawak Mega 2013.

Tinggal sehari sahaja lagi gelanggang Maharaja Lawak Mega 2013 akan dibuka khas buat para peminat setia mereka.  Adakah anda sudah bersedia untuk menyaksikan minggu pertama MLM pada 15 November ini?

Bagi mereka yang ingin menonton program MLM secara dekat, anda berpeluang untuk mendapatkan tiket secara PERCUMA di pondok pengawal North Astro Bukit Jalil, Kuala Lumpur. Anda boleh mendapatkan tiket bermula dari jam 10 pagi setiap hari Jumaat.

Jangan lupa untuk terus mengundi, menyokong dan menonton program Maharaja Lawak Mega 2013 yang dihoskan oleh Dato’ Ac Mizal dan empat juri profesional yang masih dirahsiakan identiti mereka sehingga diumumkan pada malam minggu pertama MLM 2013.

Ingin tahu siapa? Tunggukan kejutan yang bakal berlaku di MLM 2013 yang bersiaran secara langsung di di Dewan MBSA, Shah Alam pada 15 November bermula jam 10 malam di saluran Astro Warna (132) dan Mustika HD (134).

Posted in Umum | Tagged , | Leave a comment

Ves Breast Pump Enlargement System

Product Description

Ves Breast Pump Enlargement System | Vesco Breast Pump

- 1 Year Warranty

– Poslaju PERCUMA

– Kami merupakan Pembekal Utama produk ini. Sila hubungi kami sekiranya anda berminat untuk menjadi pengedar

Kecantikan seseorang wanita pastinya dikaitkan dengan rupa wajah, saiz payudara dan bentuk badan. Lelaki mana yang tidak suka kepada bahagian wanita ini. Semua lelaki mempunyai selera yang berbeza-beza tentang wajah wanita tetapi mereka sependapat tentang payudara. Payudara mestilah… “WOW! MENARIK…!” barulah lelaki akan tewas dengan anda.

Anda sebagai wanita sudah pasti ingin mempunyai payudara yang besar, pejal dan montok. Tidakkah anda rasa iri hati pada kawan atau teman sepejabat yang mempunyai payudara yang besar? Adakah anda peduli? Adakah anda sudah berserah pada keadaan dan tidak mahu berbuat sesuatu tentang saiz payudara anda. Padahal anda boleh berbuat sesuatu untuk menjadikan kurniaan yang ada pada semua wanita ini menjadi lebih menarik.

Kelebihan Ves Breast Pump:

 • Pembesaran Payudara secara semulajadi.
 • Kesan dapat dilihat dalam beberapa hari sahaja.
 • Tidak ada kesan sampingan, hanya payudara yang bertambah BESAR.
 • Payudara akan menjadi lebih pejal dan montok.
 • Harga yang paling rendah di pasaran setanding dengan kualiti.
 • Vesco Breast Pump ini tidak terdapat di pasaran tempatan. Hanya dijual di laman web ini sahaja.
 • Design Ves Breast Pump ini daripada United Kingdom.
 • Diperbuat dari bahan yang lebih bagus dan tahan lama. Pump lebih kuasa.
 • Ada beg yang cantik untuk senang dibawa dan disimpan.
 • Sudah banyak dijual di Negara Eropah. Ada GMP dan CE certificate. Anda dapat produk yang ada kelas & berkualiti.
 • Jaminan cup tak akan retak dan pump tak akan rosak selama 1 tahun. Kalau rosak kami akan ganti dengan yang baru.

Ves Breast Pump sesuai digunakan untuk:

 • Rawatan payudara yang leper.
 • Rawatan payudara yang jatuh.
 • Puting payudara yang tak menonjol.
 • Wanita yang lambat terangsang.
 • Memejal dan menegangkan kulit payudara anda.

Kini dengan Ves Breast Pump, anda tidak perlu lagi:

 • Menggunakan pelapik silikon seperti menipu diri sendiri.
 • Mengambil suntikan hormon yang menyakitkan.
 • Membeli krim yang mahal dan LAMBAT.
 • Menghabiskan beribu ringgit mengurut di salun kecantikan.
 • Melakukan kaedah pembedahan dan suntikan hormon adalah tidak menjimatkan, pembedahan berpuluh ribu ringgit serta mempunyai risiko berpenyakit di kemudian hari

- Ves Breast Pump adalah murah, tahan lama, senang dibawa & boleh digunakan pada bila-bila masa

Large Breast Cup sizes

The Large cup measures 13cm wide and 13cm high. Suitable for those with a chest band size of 34 inches or more and with a B or C cup size.

Breast Kit included 1 x Vacuum Hand Pump 2 x Large Breast Cup 1 x Contacting Tubes 1 Parachute Travel Handbag

“Segala penghantaran adalah DIJAMIN rahsia. Tiada keterangan mengenai produk pada bungkusan mahu pun slip courier”

 

CARA PEMBELIAN VES BREAST PUMP

Masukkan RM249 ke akaun
Nama : Nazri Zaharudin
Nama Bank : Maybank Berhad
Acc No : 155014993171
Atau
Nama : Nazri Zaharudin
Nama Bank : CIMB Bank
Acc No : 05060159568526
Atau
Nama : Nazri Zaharudin
Nama Bank : Public Bank
Acc No : 47158987
Cara SMS Pesanan:
1. VBP
2. Nama Anda
3. Alamat Anda
4. Tarikh Bankin
5. Jumlah Bankin
6. Waktu Bankin
Hantar ke: 017-6147537

 

Posted in Produk Wanita | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Produk Suami dan Isteri | Produk Rumahtangga

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Kami dari portal LELAKITERBAIK.COM menawarkan pelbagai jenis barangan untuk kebahagiaan suami dan isteri. Tujuan produk-produk ini adalah untuk menambah dan mengintimkan pasangan suami isteri. Dalam Islam, tuntutan seks suami isteri adalah satu ibadat yang dituntut  kerana manfaat yang amat besar. Justeru itulah, Rasulullah SAW  bersabda “SEKIRANYA KAMU BERSETUBUH  DENGAN ISTERI KAMU, kamu akan mendapat pahala.”  Para sahabat kehairanan  lantas bertanya, takkanlah seorang datang  memuaskan nafsu dengan isterinya pun  dapat pahala?!, Rasul dengan  hikmah menjawab : “Benar, bukankah jika seorang itu memuaskan  nafsunya dengan sesuatu  yang haram tentulah baginya dosa, begitu juga  dengan persetubuhan yang halal”. Riawayat Muslim. Hadis ke 25 dalam (Arbain Nawawi)

Oleh yang demikian kepada yang berminat bolehlah buat pesanan atau pun terus berhubung dengan kami di talian 0176147537. Janganlah berasa malu untuk membuat pesanan atau pun berhubung dengan kami kerana maklumat anda kami rahsiakan. Sekiranya pembelian dibuat, kami akan menggunakan khidmat Poslaju Malaysia yang mana bungkusan anda adalah rahsia. Layari laman web berikut untuk produk yang kami tawarkan >>> LELAKITERBAIK.COM

Posted in Perkahwinan | Alam Rumahtangga, Rumahtangga | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

Bau badan busuk

Lebih memalukan jika rembesan peluh mengganggu orang lain
MASALAH ketiak dan kaki berbau memang merisaukan. Lebih memalukan apabila ia mengganggu orang lain. Hakikatnya semua orang punya bau badan yang tersendiri kerana ia berpunca daripada proses perpeluhan. Berpeluh adalah sebahagian daripada proses tubuh dan kita perlu faham mengapa tubuh menghasilkan peluh.  

  Ada dua jenis kelenjar menghasilkan peluh, pertama kelenjar Eccrine dan kedua kelenjar Apocrine.

  Kelenjar Eccrine bertanggungjawab terhadap proses berpeluh di mana ia bersambung terus hingga permukaan kulit untuk menghasilkan peluh. Ia bertujuan mengawal suhu badan selain membuang bahan-bahan buangan seperti urea, sodium, kalsium atau elektrolit. 
  Pakar Perubatan dan Dermatologi Pusat Perubatan Darul Ehsan, Dr Noraziah Abd Kadir Jailani, menjelaskan peluh melalui kelenjar Eccrine sifatnya tulen, jernih seperti air dan tidak menghasilkan bau kerana akan terus keluar ke permukaan kulit dan meluap. 
  Kelenjar Apocrine pula merembeskan cecair yang lebih likat dan agak keruh serta menimbulkan masalah jika ia lebih banyak dari kelenjar Eccrine.  
  Kelenjar Apocrine ada pada bahagian tubuh yang banyak folikel rambut seperti ketiak serta tempat sulit seperti kemaluan. Kelenjar ini mengandungi sebum, bahan berlemak di mana peluh dirembeskan. Sebum pula bahan organik yang tersimpan dalam kelenjar Apocrine.    Di sini lebih mudah untuk bakteria memecah masuk protein dalam rembesan peluh, tidak seperti kelenjar Eccrine. Apabila protin dipecah masuk dalam peluh oleh bakteria, ketiak atau kaki akan mengeluarkan bau yang kurang menyenangkan. 
  Punca bau badan boleh disebabkan bahan buangan terkumpul dalam badan akibat proses pencernaan tidak sempurna. Pengambilan pelbagai jenis makanan, majoritinya digunakan untuk tubuh sementara selebihnya ditukar ke dalam bentuk sisa buangan atau toksin. Toksin ini disingkirkan sekiranya ginjal, hati dan saluran penghadaman usus berfungsi dengan baik.
  Atas sebab tertentu seperti sembelit, sekiranya sistem pencernaan tubuh tidak berfungsi dengan betul, toksin ini boleh kekal dalam tubuh. Individu yang punya masalah ini dan makan banyak daging, telur, ikan dan kekacang khususnya akan mempunyai bau badan yang busuk. Makanan ini mengandungi banyak Choline yang tidak mudah melalui proses metabolisme. 
  Banyak minum kopi atau minuman berkafein dan makanan berempah yang mengandungi bawang dan bawang putih juga berpotensi menyebabkan bau pada ketiak, tidak kira lelaki atau wanita. 
  Punca lain bau badan termasuk masalah ginjal, hati, hypoglycemia (kurang gula dalam darah), jangkitan kuman, kencing manis dan tiroid. Ia dikesan apabila individu yang pada mulanya tidak punya masalah bau, tiba-tiba mengalami perubahan bau badan yang mengganggu. Bau badan juga disebabkan oleh faktor genetik dan kelenjar yang sangat aktif. 
  Punca kaki berbau tidak banyak beza dengan bau badan. Selain kaki yang kuat berpeluh, bau kaki juga disebabkan memakai kasut atau sarung kaki yang tiada pengalihan udara sempurna dalam tempoh yang lama. Memandangkan kaki manusia dilitupi kelenjar peluh tebal, peluh pada kaki boleh bercampur dengan bakteria pada permukaan dan menghasilkan bau.
  Bulu pada kaki terutama pada ibu jari mampu menyumbang kepada bau yang lebih pekat dengan menambah jumlah permukaan di mana bakteria boleh membiak. Bau kaki boleh dirawat dengan memilih kasut terbuka dan stokin dari bahan semula jadi seperti kapas dan bulu biri-biri. 
  Pastikan kaki sentiasa kering, guna talkum untuk kaki, jangan guna kasut yang sama dan elakkan tekanan emosi dengan melakukan senaman meditasi seperti yoga.    
  Antara cara merawat dan mengawal masalah bau ketiak pula ialah penggunaan cecair pencuci mengandungi 3 peratus hidrogen peroksida, menyembur pewangi dan penyembur anti peluh. Jika terlalu serius, pembedahan membuang kelenjar Apocrine pada tempat bermasalah boleh dilakukan selain laser serta suntikan botox. 
Info: Cara mengawal bau badan

 • Kerap mandi
 • Pilih pakaian fabrik kapas dan longgar
 • Elak pengambilan makanan tinggi choline (bawang putih, daging, rempah, kafein dan kekacang)  
 • Berhenti merokok.   

Minyak Wangi Hilangkan Bau Badan: Phero-x

Minyak Wangi Lelaki Terbaik: Flamming Desire For HIM

kredit- berita harian

Posted in Produk Lelaki | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

Minyak Urut Zakar Terbaik | Wild-X

Dengan Jaminan 30 Hari, Isteri anda pasti puas…

Jika anda inginkan perkara di atas tetapi mempunyai masalah,yang penting sekali anda perlu merawat zakar terlebih dahulu bukan terus beli ubat kuat dan terus bersama isteri. Jika anda amalkan minyak Wild-X tak sampai seminggu Insya-Allah dah boleh nampak kesan perubahannya.

Yang penting setiap kali bersama, zakar anda tak perlu rangsangan lagi kerana zakar anda akan terangsang sendiri selepas menggunakan Wild-X! WOW!!!

Keistimewaan Minyak Wild-X

14 Sebab Kenapa Anda Mesti Memilih Wild-X

•Menambah kekerasan batang zakar

•Meningkatkan keyakinan untuk bersama

•Mencegah pancutan pra-matang

•Mencegah gejala ‘cepat layu’

•Melambat pancutan air mani

•Zakar tetap keras selepas pancutan

•Mampu mengulangi beberapa kali

•Mempercepatkan zakar mengeras

•Suci, diperbuat daripada herba tradisional

•Tiada kesan sampingan kepada suami

•Tiada kesan sampingan kepada isteri

•Memanjangkan saiz batang zakar

•Membesarkan saiz kepala zakar

•Membesarkan saiz batang zakar

Terdapat pelbagai lagi yang mampu Wild-X lakukan untuk anda !

Gabungan formula kami ini telah diuji secara saintifik dan klinikal untuk memberikan kesan – kesan berikut pada jangka panjang antaranya:

•Membebaskan testosterone yang tersekat

•Menggalakkan peredaran darah ke bahagian genital

•Menguatkan dan membina kelenjar seksual lelaki

•Membantu mengaktifkan pembinaan hormon seksual

•Meningkatkan lagi stamina dan kuasa seks anda

•Menguatkan kuasa kardiovascular dan meningkatkan peredaran darah

•Menghilangkan stress dan kegusaran

•Membina semula simpanan nutrien untuk sistem seks lelaki

•Meningkatkan kekuatan adrenal dengan tonik kelenjar adrenal

•Meningkatkan kekuatan seksual dengan herba tradisional

•Menyokong kesihatan dan keberkesanan kelenjar pituitari.

•Mengelakkan hypogonadism, atau testis yang tidak aktif

•Mengelakkan kesan keletihan dan meningkatkan potensi pancutan

Panduan Tambahan untuk Penggunaan Wild-X  Maklumat yang dipaparkan di sini adalah sebagai tambahan kepada asas penggunaan WildX yang terdapat pada label produk.

Cara Penggunaan Biasa Cara penggunaan WildX adalah amat mudah dan ianya adalah seperti yang dinyatakan label produk tersebut. Hanya lumurkan sedikit minyak ke seluruh zakar, kemudian mengurut zakar ke atas / ke depan. Waktu dan kekerapan untuk mengurut adalah mengikut kehendak sendiri. Malah, bagi yang tiada masa untuk mengurut, cukup sekadar melumurkan minyak pada zakar sebelum tidur dan biarkan semalam hingga ke pagi.

Cara Penggunaan Tambahan Bagi yang dapat meluangkan lebih masa, terdapat beberapa petua tambahan yang boleh diamalkan untuk mendapatkan kesan yang lebih ‘hebat’ daripada cara penggunaan yang biasa.

Biasanya urut tenaga batin yang diamalkan oleh orang-orang lama akan dilakukan pada waktu pagi selepas bangun tidur dan pada waktu malam sebelum tidur ( jika ingin bersama isteri, dilakukan sebelum bersama kemudian basuh sehingga bersih dan juga selepas bersama )

Minyak tersebut jika dibiarkan lebih lama adalah lebih baik lebih-lebih lagi apabila mengurutnya pada waktu sebelum tidur, baik dibiarkan semalaman dengan tujuan untuk membiarkan ramuan minyak tersebut meresap dan bertindak lebih lama ke dalam zakar.

Amalan Berterusan Untuk Kesan Yang Berterusan Penjagaan kesihatan zakar dengan WildX adalah seperti anda melakukan senaman. Jika diamalkan berterusan, kesannya akan lebih hebat dan akan berterusan juga. Malah, ramai pengamal urutan tenaga batin dahulu yang masih hebat walaupun berusia lebih 100 tahun. Dan seperti senaman juga, jika penjagaan kesihatan zakar hanya diamalkan untuk mendapatkan kesan yang segera dan berpanjangan, adalah mustahil.

Berdasarkan pemantauan yang sentiasa dilakukan, 99.9% lelaki yang sihat akan mendapat kesan yang memuaskan dengan penggunaan WildX dan akan terus mengekalkan potensi optimum dengan pengunaan WildX secara berterusan. Malah ramai juga pengguna WildX yang semakin bertambah ‘hebat’ apabila semakin lama menggunakannya.

TESTIMONI

Mr.S, Cina, 29 tahun, Businessman, Alor Star

I think, I had nothing problem in sex with my girlfriend. But my best friend, En.Muhammad gave one bottle Wild-X untuk I cuba. Saya cubalah, FOC ma.. After I cubanya untuk 3 hari, I realized that : – My ejaculation ketara lebih lambat – My penis size & panjangnya makin bertambah – My girlfriend & I get more closed than b4 & always wanna do … Selepas 3 bulan, dah habis 1 bottle tu. When I ask him again, not free of charge anymore, ha ha ! But I still get discount as his best friend. Why don’t u try, it’s really great Malays Sexual Health Product I’d never met b4. Tq my Wild-X

Student glamour 2006, Melayu, 18 tahun, Pelajar UUM, Sintok

Saya ni muda lg sebenarnya, tapi dek’ banyak melancap (onani), saya hadapi masalah cepat pancut & mudah lembik. Takut jugak la, nanti nak kahwin macam mana ? Malu la kat awek yang bakal jadi bini nanti. Banyak dah try macam-macam minyak. Minyak lintah, minyak belut, minyak belacak & mcm2 lg la.. Cuma minyak petrol sj x try lg. Tapi x menjadi jugak.. Saya try order sebotol Wild-X , mana tau kot-kot mujarab. Baru guna hari pertama ( pagi, lepas bangun tidur ) Time dengar kuliah dlm pkl 10 tu, rasa ‘dia’ berdenyut-denyut, macam ada ‘karan’. Pas tu, malam tu urut lg utk kali ke 2 ( sblm tidur ) Pagi esok, bila bangun tidur, ‘dia’ terpacak & keras, heran jugak coz dah lama x jadi mcm tu. Lepas 7 hari guna Wild-X, saya try melancap utk test power, resultnya mmg best ( x leh habaq la ) Saya mmg pueh hati dgn Wild-X ni, dah tu bahan-bahan x campur unsur binatang, boleh bawa sembahyang & x yah risau klu tkena kat pakaian. Try la sendiri klu nak tau..

En Rumaizan Luyang,KK, Sabah (dari sms)

Akum tuan. Sblm ni separuh keras. Tp, bils bruseminggu pki wlx keras betul p ni. Tp masih blumpnjg sma lurus.

En.M, Melayu, 43 tahun, JKR Alor Star  

Setelah dinasihatkan oleh En.Muhammad, saya telah berpuas hati dengan kepanjangan alat kelamin saya. Walaubagaimanapun, saya perlu menambah saiz lilitannya serta meningkatkan prestasinya secara maksimum kerana menghadapi masalah dalam kesihatan seksual. En.Muhammad juga menasihatkan saya agar mengelakkan daripada mengambil ubat-ubatan yang bersifat sementara tetapi akan merosakkan buah pinggang secara perlahan.  Saya mencuba Wild-X, minyak urut berasaskan herba semulajadi sebagai langkah pertama untuk memulihkan masalah lemah tenaga batin saya. Setelah 1 minggu mengamalkannya, ternyata banyak perubahan yang memeranjatkan saya. Antaranya :  - Batang zakar saya lebih keras berbanding dahulu  - Kelihatan banyak urat-urat timbul pada batang zakar  - Zakar saya kembali sihat & aktif seperti waktu muda dulu  - Air mani saya lebih lambat terpancut berbanding sebelum  - Kemaluan saya masih lagi keras walaupun sudah ‘muntah’  - Boleh mengulangi persetubuhan bersama isteri utk beberapa kali  - Isteri saya sering ingin bersama. Saya juga lebih yakin & bersedia

Mat, Melayu, 42tahun, Pulau Langkawi, Kedah  

Saya ada masalah nak bermain lama dengan isteri saya & zakar saya tidak keras sepenuhnya. Ini menyukarkan isteri saya mencapai kepuasan semasa hubungan seks.  Selepas 1 minggu mencuba Wild-X, kesannya amat menakjubkan sehingga zakar saya kembali bertenaga malah lebih hebat berbanding sewaktu muda-muda dulu. Batang zakar saya juga sangat keras dan besar dan panjangnya juga turut bertambah. Memang puas hati!

(019-4177317, Lelaki Melayu)  

Saya dikesan menghadapi tekanan darah tinggi sejak 1978 iaitu ketika baru berusia 25 tahun. Bersabit dengan masalah tersebut saya dinasihatkan supaya mengambil Metoprolol Tartate pada kadar 300mg (2 kali sehari dengan setiap pengambilan 150mg). Menurut kajian perubatan sebagaimana yang diberitahu oleh doktor, pengambilan dadah berkenaan dalam tempoh yang lama boleh mengakibatkan seseorang lelaki menghadapi masalah kekurangan tenaga seks. Pada 1999 saya telah diserang angin ahmar (stroke) ketika berumur 46 tahun sehingga menyebabkan sebahagian badan jadi lumpuh. Walau bagaimanapun tenaga seks saya masih boleh bertahan tetapi ‘cepat tewas’ biarpun zakar masih tegang. Saya merasa kasihan kepada pasangan (isteri) bila mendapati dia seperti tidak puas dan ini menyebabkan saya rasa bersalah. Selepas mengamalkan WildX selama 3 hari didapati ada perubahan kerana saya boleh bertahan dalam tempoh yang agak lama dan dapat memuaskan pasangan. Alhamdulillah. Saya bertekad untuk terus menggunakannya. Bagi mereka yang menghadapi masalah seperti saya jangan ragu-ragu mengamalkan WildX.

Cikgu Ahmad, 48 tahun

Saya menghadapi masalah pada saiz zakar. Ianya terlalu pendek dan agak kecil. Saya telah mencuba pelbagai jenis krim, minyak urut, pil untuk membesarkan zakar (termasuk Vimax), pam vakum dll, tetapi tidak memberi kesan. Telah ribuan ringgit saya laburkan, semuanya hampa.

Tetapi setelah menggunakan Minyak Urut Wild.X, masalah ini telah berjaya diatasi walaupun saya sudah berusia. Malah, selain memperolehi saiz zakar yang lebih besar dan panjang, zakar saya juga lebih tegak, lurus, keras dan saya mampu bertahan lebih lama semasa bersetubuh. Yang lebih menguntungkan, harga Wild.X yang amat murah (RM40 sahaja untuk 30ml), jika saya tahu tentang Wild.X lebih awal, kan bagus … Sebelum menggunakan Minyak Urut Wild.X – 2.8 inci Selepas 3 bulan menggunakan Minyak Urut Wild.X – 4 inci Selepas 5 bulan menggunakan Minyak Urut Wild.X – 4.75

Naufal, 17 tahun

Saya merupakan peminat setia Minyak Urut Wild.X dan telah menggunakannya sejak tahun 2007 lagi. Rakan-rakan asrama saya sering mempermainkan saya kerana bertubuh kecil dan kurus. Lebih teruk lagi, mereka juga mentertawakan saiz zakar saya yang kecil.

Tetapi sekarang, saya memiliki ‘kelelakian’ yang paling hebat di antara mereka walaupun bertubuh kecil. Bukan saja saiznya menjadi sangat besar dan panjangnya mencapai 6.5 inci, ia juga amat keras dan bertenaga semasa ‘teransang’. Tidak sia-sia saya mengamalkan Minyak Urut Wild.X

Selepas 1 tahun menggunakan Minyak Urut Wild.X – 6.5 inci

 Bahrin, 32 tahun  

Panjang zakar saya memang telah memuaskan 5.3 inci. Tetapi, masalah saya berkahwin dengan wanita barat selepas kami menuntut di U.K. Agak sukar bagi saya memuaskan isteri saya dengan saiz asal zakar saya. Saya telah mencuba pelbagai alat, pam, pil dan minyak, tiada perubahan atau amat sedikit kesannya. Ada yang kesannya hanya sementara, tetapi kesan sampingannya amat memeritkan

Setelah mencuba Minyak Urut Wild.X, terdapat perubahan yang ketara dari segi potensinya dan saiz juga kelihatan seakan makin mengembang. Akhirnya, setelah 8 bulan menggunakannya, saiz zakar saya telah mencapai 7 inci sekarang.

Selepas 8 bulan menggunakan Minyak Urut Wild.X – 10 inci   Tuan Haji Abdul Halim, 52 tahun   Secara jujurnya, saya telah berumur 52 tahun. Dalam usia begini, amat bermasalah untuk memuaskan isteri yang masih muda. ( saya mempunyai tiga orang isteri ) telah banyak produk yang saya cuba, tetapi tidak berkesan.

Apa saja yang ada iklan dalam tv dan akhbar, saya akan cuba, tetapi  manghampakan. Dan saya sangat tidak suka kepada produk minuman, pil atau jenis makan kerana banyak yang menggunakan steroids.

Akhirnya, rakan-rakan saya yang juga ramai isteri telah memberitahu yang mereka selalu pergi berurut dengan seorang tukang urut profesional dan tukang urut tersebut menggunakan Minyak Urut Wild.X.

Sungguh ajaib ! Dengan kuasa Allah swt, setelah seminggu saya menggunakannya, saya telah mendapat perubahan yang ketara. Dan sekarang, setelah dua bulan mengamalkan Minyak Urut Wild.X, saya telah dikurniakan tenaga seperti muda-muda dahulu. Malah lebih hebat !!!

HARGA:

1 botol>>>RM60

2 botol>>>RM100

3 botol>>>RM140

PERCUMA POSLAJU!

CARA PEMBELIAN WILD-X

Masukkan RM60 ke akaun
Nama : Nazri Zaharudin
Nama Bank : Maybank Berhad
Acc No : 155014993171
Atau
Nama : Nazri Zaharudin
Nama Bank : CIMB Bank
Acc No : 05060159568526
Atau
Nama : Nazri Zaharudin
Nama Bank : Public Bank
Acc No : 47158987
SIMPAN RESIT & BUKTI PEMBAYARAN
dan hantarkan maklumat dengan lengkap
ke: 017-6147537
Cara SMS Pesanan:
1. Nama Produk- Wild-X
2. Nama Anda
3. Alamat Anda
4. Tarikh Bankin
5. Jumlah Bankin
6. Waktu Bankin
Hantar ke: 017-6147537

 

Posted in Produk Lelaki | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Leave a comment

Cara Menggunakan Pam Zakar Waterbuddy

1. Isi Waterbuddy dengan air.

2. Tahan bawah Waterbuddy dengan tapak tangan supaya air tidak keluar semula.

3. Masukkan zakar ke dalam Waterbuddy dan tekan Waterbuddy untuk hasilkan tekanan.

4. Selepas 15 minit, tekan “release valve” di atas Waterbuddy untuk keluarkan Waterbuddy dari zakar anda.

Perhatian! Tidak digalakkan penggunaan melebihi 20 minit satu sesi.

5. Teruskan mandian anda. Jika perlu, tekan lagi Waterbuddy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Posted in Pam zakar, Produk Lelaki | Tagged , , , , , , , , , , , | Leave a comment